Start van seizoen heren 1

Het seizoen loopt alweer een tijdje, tijd voor een tussenstand.

Dit seizoen zijn er veel nieuwe gezichten bij FFS 1, er zijn 9 jongens bijgekomen, vanavond(30 september) trainen er weer 3 potentiële nieuwe spelers mee.

 

Start

Doordat we in augustus nog veel vakantiegangers hadden en geschorsten hebben we de oefen en bekerwedstrijden met wisselende samenstellingen moeten spelen, het nadeel daarvan is dat we niet echt hebben kunnen bouwen. Vanaf de tweede week van september is de groep aardig compleet en kon het bouwen aan het team beginnen, de competitie begon toen natuurlijk ook waardoor we de seizoensvoorbereiding eigenlijk hadden tijdens de eerste weken van de competitie, uiteraard is dit niet het ideale plaatje. Uit de eerste 4 competitiewedstrijden hebben wij 1 punt gepakt, dit is natuurlijk erg mager, gezien het feit dat we nu pas gericht kunnen bouwen is het wel verklaarbaar! Er is per week een duidelijke groei te zien en de heren trainen goed. De verliespartijen tegen Oosterlittens en Read Swart waren terecht, tegen VWC en Dronrijp hebben wij ons zelf te kort gedaan door geen goals te maken in de fase dat we sterker waren dan de tegenstander en de kansen ook creëerden, wij lieten de kansen liggen en kregen de goals vervolgens te makkelijk weer tegen.

 

Komende weken

Wij hebben het volle vertrouwen dat het harde werken zich straks uitbetaald, de groep raakt steeds beter op elkaar ingespeeld en wij hebben vertrouwen in de koers die we hebben ingezet, tactisch gezien zat het tegen Dronrijp al goed in elkaar, daar kunnen we mee door. De trainingsopkomst is tot nu toe goed en ook dat is erg belangrijk.

 

Doelstelling

Gezien de vele wijzigingen hebben wij met elkaar besproken dat onze doelstelling het handhaven in de 4de klasse zal zijn, vanuit daar kunnen wij weer verder bouwen, Tussen de nieuwelingen zitten een aantal jonge jongens(Wessel 17, Rutger 19, Joost 18, Marten 19, Geart 16), dat bied perspectief voor de toekomst.

 

Zondag 2 oktober, thuis tegen Renado.

Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Renado op het programma, we zullen er alles aan doen om de 3 punten te behalen, wij hopen dat jullie ons hierbij zullen aanmoedigen!

 

Groeten,

 

Douwe de Val

 

ffs1