Uitje club van 50 FFS

Op zaterdag 22 augustus j.l. brak de dag aan dat de leden van de club van 50 hun lidmaatschap gingen vieren. Alle deelnemende leden, kratten bier en zwembanden eerst werden hardhandig in een truck gewerkt nadat zij zich in hun feestkleding voor die dag, een overall hadden gehesen. Jan Groothoff was op dat moment al in de zevende hemel omdat hij even eerder was uitgeroepen tot hengelaar van de week. Toevalligerwijs ontving hij voor deze prestatie een pronkje van een vishengel. Hillie Wijngaarden viste achter het net, zij werd nipt tweede (misschien iets te veel achter de heg gelegen?).

Het transport ging vlekkeloos dankzij de stuurmanskunsten van de altijd rustig ( blijvende) rijdende Eddy Haven.

In Goingarijp stond kersvers lid Bauke van der Wal ons al breed lachend op te wachten. Hij had op verzoek van de organisatie zijn trots, het schip zonder naam en vaste woonplaats voor een cruise over de terkaplster puollen klaar liggen. Tip top lag het gevaarte vaarwillig klaar.

P1020826

Weldra werd de aftocht geschiedenis en voeren we de toekomst tegemoet en dat allemaal onder de stralende zon bij 40 graden.

Op een onbewoond eiland werd een pitstop ingelast. Niet in het bijzonder om te tanken want dat ging eigenlijk gedurende de gehele reis wel door. De organisatie had zitten te broeden en uiteindelijk werd het ei gelegd. Kwam mooi uit, want met eieren moest gegooid worden. Marcel Brink dacht het hoofd erbij te moeten gebruiken, helaas voor het ei. De één ging uitgekookt te werk, voor de ander was het appeltje eitje.

P1020822

Het eiland werd na deze actie achter ons gelaten en onder een verkoelend briesje en zo voeren wij naar de eindbestemming, het voetbalveld.

Daar moest de strijd tussen de vier teams uiteindelijk beslist worden. Het werd één grote zweetpartij, het fanatisme droop er ouderwets vanaf, niemand hield het droog. Kwam het niet van het harde lopen, dan zeker van het te keer gaan met de waterspuit, want daar was een ieder geweldig in. Jammer van de sabotage hier en daar, maar daarentegen zeer knap van de organisatie dat zij ondanks ontoelaatbare pogingen tot intimidatie jegens haar toch in staat bleek om tot een zeer betrouwbare einduitslag te komen.

P1020833

Deze jubileum editie (10e uitje) werd afgesloten met een barbecue en hier en daar een drankje en natuurlijk onder het genot daarvan dom praat tot het donker werd.

 

Tot volgend jaar.