FFS VR1 – HAULERWIJKSE BOYS

Aanvang: 13.00 uur.
De eerste thuiswedstrijd werd vandaag een feit. Nog steeds mooi weer, genoeg dames op papier,  de muziekinstallatie eindelijk aanwezig, tot nu toe elke training nog een prima opkomst gehad,.. En eindelijk… ERIKA MAAKT HAAR RENTREE!! Kortom; We hebben voor vandaag niets te klagen en moeten gewoon vol aan de bak. Door moeilijk in te vullen posities nemen hebben we voor vandaag 4 dames gevraagd die normaal op de reservebank zitten. Rixt Minnema, Laura Hoomans, Marion Wind en Marja Hospes;  Helemaal top, bedankt!

Van Haulerwijkse Boys weten we helemaal niets! Alleen ons ‘good old’ Rixt heeft in haar tienerjaren er ooit wel eens tegen gespeeld meende ze te herinneren.. Tsjah,.. Dan is het echt al heel lang geleden en waren misschien sommigen onder ons nog niet eens geboren! Leuk feitje; Met de hele nieuwe lichting speelsters die erbij is gekomen, is de gemiddelde leeftijd namelijk aardig gekelderd.. Nadeel is dan wel dat ondergetekende ineens dan wel bij de oudsten hoort.. En niet meer bij de jongsten!! Maar goed, er moet ook ervaring blijven natuurlijk ;-P

Onze coach had vandaag een ‘meekijker’ bij zich. Pieter (normaal trainer van de mannen) moest Serge vandaag beoordelen. Serge volgt namelijk naast zijn full-time baan, training geven aan dames, het coachen van de dames, en leider bij de mannen nog een trainerscursus. Respect! En wat gaat het goed zeg!

Goed, uiteindelijk draait het allemaal om de wedstrijd,.. De eerste helft waren de dames van FFS vooral zoekende en  telkens net een stapje te laat. Haulerwijkse Boys was feller, wonnen meer duels en creëerden het spel. Dit leidde dan ook zeer regelmatig tot kansen. En grote kansen. 3x lat en 2x paal. En dan hebben we het nog niet over de reddingen  die onze keepster Anke moest inzetten. Kenneth Vermeer kan er nog veel van leren.  Ruststand 0-0 en was het billenknijpen voor FFS. Helaas viel Anna ‘Sopstengel’ Miedema al vroeg in de eerste helft uit. Nekklachten en duizeligheid. (of stiekem ook een beetje JousterMerke in de benen?) In de rust goed de koppen bij elkaar gestoken. Even tandje erbij, even een beetje scherper. Dit maakten we dan wonder boven wonder de 2e helft waar. Er werden door FFS kansen gecreëerd, maar nog niet afgemaakt. Het spel van Haulerwijkse Boys werd fysieker. Zij bleven ook kansen creëren. Maar door ergernissen raakte de tegenstander wat uit het spel. Ze begonnen te schelden en respectloos gedrag op onze scheidsrechter te vertonen en vergaten daardoor te voetballen. Door een leuke assist werd behoorlijk plotseling de nog leukere goal van Fintsje Brander gemaakt. Niet verwacht en misschien ook niet geheel verdient. Het maakt ons niet uit. Winst is winst.

Je hoeft niet altijd mooi te voetballen om als winnaar uit de strijd te komen. (check; derby Heerenveen-Cambuur)

2 wedstrijden, 6 punten. 9 uit 3 zal ook leuk staan.

 

Met vriendelijke groet, Irma Karsten