Dames 7×7 zijn los!

Het 7×7 team is los!

Het nieuwe 7×7 damesteam heeft haar eerste wedstrijden gespeeld. En dat was zeker geen onverdeeld succes.

De dames spelen een voorjaarsreeks in een poule van 5 teams. Je speelt, verdeeld over 4 avonden, twee keer tegen ieder team. Je speelt dus per avond twee wedstrijden van ieder een half uur.

De eerste wedstrijden was het zeker een kwestie van wennen. Op het ‘grote veld’ weet je van opstellingen. Is het geen 4-3-3 dan is het wel 4-4-2 of 5-3-2. Maar hoe doe je dat in een zevental? Het team heeft maar wat geëxperimenteerd. En het was zeker verrassend, want je zag beide tegenstanders op deze avond regelmatig zoeken wat we nu deden.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen SJO Oostenburg, met in hun gelederen ons oud-lid Hilde Mesken-Hoks. De routine van FFS gaf de doorslag, de wedstrijd werd overtuigend gewonnen met 3-0.

De tweede wedstrijd was lastiger. In een spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 2-2. Waarbij zeker niet onvermeld mag worden dat Aline ons in de slotfase met enkele goede reddingen op de been hield.

Er staan nog twee avonden op het programma. Op 24 april wordt gespeeld in Oldemarkt en 8 mei op sportpark de Berk in Blesdijke.

Na de zomervakantie wordt er ook een avond in Vegelinsoord georganiseerd. Zodra dit bekend is hoor je hier via de nieuwsbrief natuurlijk van.

Op de foto staand v.l.n.r. Rixt Minnema, Elisabeth Dijkstra, Linda van der Plaats, Laura Hoomans en coach Watze Monsma. Zittend v.l.n.r. Mirjam de Vries, Helena Zeinstra-de Vries, Samantha van der Woude, Laura Jellema , Aline Hoeksma en Erika van den Brink. Elisabeth, Fintsje en Erika waren deze avond gastspeelsters, bij het team sluiten nog aan Kim de Jong, Antsje Minnema-Luinenburg, Roos Boelhouwer en Anna Stoker.