Wispolia/Udiros VR1– FFS VR1

Wedstrijdverslag 21 september 2013

Op zaterdag 21 september om 14:30 uur staat de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma: Wispolia/Udiros tegen FFS.

De dames van FFS beginnen sterk. Anke maakt na een corner van Wispolia een mooie redding. Na een actie van Elisabeth verstapt ze zich maar na een verkoelende spons is zij al gauw weer in de running. De dames maken een paar mooie aanvallen. Na tien minuten schiet Irma op doel, helaas net naast. Een paar minuten later maken Elisabeth en Lieuwes een mooie actie met een aanval richting het doel van Wispolia. Wederom valt de bal weer niet binnen de palen. In de vijftiende minuut schiet de tegenstander na een klein schoonheidsfoutje van Anke naast het doel. Het lukt ook Wispolia niet om er een in te trappen. Ook onze nieuwe aanwinst Gea van der Wal maakt een paar mooie acties. Een paar keer schoot zij tevergeefs op doel. Over het algemeen is FFS in de eerste helft sterk maar net het laatste stukje in de afronding mist. In de veertigste minuut staat er een dame van Wispolia vrij voor het goal van FFS maar schiet gelukkig op de paal. In de laatste vijf minuten neemt Fintsje de eerste corner van FFS. Irma schiet op het doel en vervolgens wil Rikst hem met haar hoofd en handen in tikken. Dit wil helaas niet slagen. De zus van Rikst, Lumine, wil ook even stunten en doet nog een trucje door de bal onder haar benen te verstoppen maar dit zet geen zoden aan de dijk.

In de tweede helft hebben Laura en Fintsje van positie gewisseld. Fintsje staat nu laatste dame en Laura op de nummer tien, achter de spitsen. FFS begint weer fel. Ook Annie heeft er zin in en rent als een gek in de rondte om de bal te veroveren. Na een actie van Wispolia maakte Anke een mooie redding. Doordat er weer druk wordt gelegd vanuit FFS blijft de bal aan de goede kant van het veld. Dit creeert een aantal kansen maar helaas nog steeds geen doelpunt. Vervolgens neemt Wispolia weer wraak maar Anke maakt een prachtige redding. De kansen zijn weer verdeeld voor beide ploegen. Af en toe is er een dame met een pijntje maar ze blijven sterk. Het einde is in zicht. 0-0 is een mooie eindstand. Maar…. Daarvoor zijn we natuurlijk niet helemaal naar Nieuwehorne gereden. In de tachtigste minuut  paast Geertje de bal naar Elisabeth, Elisabeth geeft hem voor aan Gea en Gea tikt hem prachtig in het doel!

Een zwaar bevochten wedstrijd die ook heel anders had kunnen aflopen. Gelukkig voor de dames van FFS een goed begin van de competitie!