Technisch Bedrijf Karsten

Henk Karsten de eigenaar van Technisch Bedrijf Karsten is op 19 jarige leeftijd al begonnen in de wereld van gas, water en elektrisch. Na 25 jaar bij Mensonides in Harlingen te hebben gewerkt is Henk toch voor zichzelf gestart met zijn eigen bedrijf en zijn eigen klantenkring in en rondom Jirnsum. In Juli 2007 is TBK een feit en begint Henk Karsten als zelfstandige zonder personeel.

Vijf jaar later is er nog steeds geen personeel in dienst bij TBK, maar er worden in drukke tijden toch andere ZZP’ers ingeschakeld. Er zijn perioden dat er met zijn vijven gewerkt wordt. Er wordt regelmatig samengewerkt met Remco Adema, ook hij is bij FFS wel bekend.

Dit werk geeft Henk voldoening omdat de klanten weer tevreden zijn als de badkamer klaar is of de CV ketel is geplaatst en de mensen er weer lekker warm bij kunnen zitten.

Henk is in zijn eigen woonplaats ook nauw betrokken bij de lokale voetbalvereniging. Het eerste elftal van de heren is in de 4e klasse een directe concurrent van FFS. Verder is Henk jarenlang leider geweest van het derde elftal en het eerste elftal en tegenwoordig actief in de sponsorcommissie en in de commissie van de Club van Honderd. Het geen wat Henk ervaart is dat het steeds lastiger wordt om sponsors te vinden. TBK doet hier niet aan mee…

De oudste dochter is fanatiek volleybalster en daar is TBK ook sponsor van het dames 1 team. De jongste telg voetbalt bij VV Irnsum in het tweede elftal, hij is met name topscoorder in de derde helft, maar ook hier is TBK shirtsponsor. Dit houdt dus in dat TBK niet kon achterblijven om ook de club van Irma te sponsoren. Dit is geresulteerd in prachtige presentatiepakken die zowel voor als na de wedstrijden van FFS worden gedragen.