‘T Grutte Tredde op teamuitje

Start;

’T Grutte Tredde binne op teamuitje west. Dit was weer een zeer succesvol en gezellig feest! Zaterdag om 12 uur verzamelden we bij ons verzamelpunt de Mac te Joure, waarbij de colonne 17 man sterk richting Groningen ging om het dorpje Harkstede te verwelkomen met onze gezelligheid.

De legertent met veldbedden stond gespreid bij aankomst waarbij we na een bakje koffie en koek (zoals elke zondagmorgen vóór de wedstrijd) gelijk in de startblokken konden om onze Saksische oerinstincten te laten wederkeren. Na de reeks Highland games waarbij gestreden werd om kracht, slimheid en precisie, was er dan eindelijk de goudgele trofee die onze dorst leste.

Tegen de avond hadden we een Whiskyproeverij waarbij ons de ins- en outs over whisky ontdekken, stoken en uiteraard proeven werd geleerd. Dus mocht u kennis willen vergaren over Malts, Blends en/of Bourbons trek dan even iemand van het derde aan de jas en die kan u vermakelijk vertellen wat de eigenschappen, bereidingswijzen en smaken zijn van de diverse soorten whisky!;)

Na alle inspanningen en uitputtingen hadden we aansluitend aan de whiskyproeverij, een XXL barbecue waarbij onze honger werd gelest. Jurjen en Hedzer namen het voortouw bij het bakken en vulden de grote mondjes van de overige teamgenoten.
bingo 3e

Bingo;
Na de whisky en rijkelijk gevulde BBQ was er een momentje van serene rust… Echter werd deze al snel verstoord door een vijftal agressieve vrouwelijke bejaarden. Die in de zaal naast ons zaten te wachten op collegabingo-ers welke niet op kwamen dagen. Uiteraard zijn wij de beroerdste niet, voorzagen deze escalatie de kop in te drukken en hebben de bingomeester verlost van de vijftal obstinate pensioentrekkers. Eén keer meespelend waren de dames niet meer zo gecharmeerd van ons omdat FFS er met alle prijzen van door gingen! Sander Valkema wist de vrouwenharten te turnen door zijn prijs; “een lekker ruikend verzorgingspakket” aan zijn buurvrouw Els gegeven, waardoor de dames geheel smolten door de attente actie van onze gebekte stofzuiger.

Avond;
Dit was een feest welke nooit vergeten zal worden! 😀

kampvuur 3e

Ochtend;
Een mooie zonsopkomst, fluitende vogeltjes, stralende zon in het beboste Harkstede deden onze oogleden ontwaken, waarna we gebruik konden maken van douchegelegenheid stond er een groot ontbijt klaar waar wij onze start van de dag konden maken voor de terugkeer naar huis.

Al met al wederom een mooi feestje welke we vast leggen in onze grote boek!
De Sneinse Wrotters.