Serge Souwen

Hallo allemaal,

Het is nu mijn beurt om een stukje te schrijven, ik ben serge ( voor degene die deze naam niet bekend voor komt, ook wel Belg genoemd) en ben 38 jaar. Ben woonachtig in Zwolle samen met mijn vriendin.

Na verschillende omzwervingen over de wereld ben ik uiteindelijk neergestreken in Vegelinsoord. Hoe komt dit…nou was ooit eens op oefening en kwam daar een Friese meid tegen en die dacht dat ik niet daar durfde te komen, ik ben toen geweest en vanaf dat moment eigenlijk niet meer weggeweest. Niet bekend zijnde met de Friese cultuur, vroeg ik me al af waar ben ik in godsnaam ben beland. De eerlijkheid moet me zeggen dat het me prima bevalt hoor.

Mijn carrière bij de dames is eigenlijk begonnen bij de dames van Joure , waar ik aandachtig toeschouwer was, daarvoor was ik nooit bij het vrouwenvoetbal geweest, achteraf een gemiste kans? Ik begon ieder weekend steeds meer te genieten van het enthousiasme van die dames, waarna de vonk eigenlijk naar mij oversprong.  Begonnen als verzorger, en nu alweer een paar jaar gepromoveerd als leider! Toen niet wetende wat me te wachten stond, dacht er misschien wel iets te simpel over, maar niks is minder waar. Verschillende dames zijn toen over gestapt naar FFS, zodoende ook ik. In deze periode heb ik op een geven moment een seizoen de dames onder mijn hoede genomen, moet eerlijk zijn dit viel me een beetje tegen, trainingen geven, wedstrijd voorbereiding, winterprogramma in elkaar steken, praten met de dames enz.….Ik kan je vertellen dat is best druk.

Ik had gelukkig wel een goede back-up, waar ik met regelmaat toch wel even aanklopte, hoe dingen te doen. Het bereikte tot nu toe is dat de dames een stabiele 4de klasser zijn. Ik hoop ook van harte dat ze dit blijven, want in de 5de klasse hebben ze niks te zoeken gezien de kwaliteiten die het team heeft, ik ben er dan ook van overtuigd dat dit lukt.  Trouwens, af en toe laat ik mijn eigen voetbalkwaliteiten nog wel eens zien in het grote 4e!

Voor de komende seizoens helft doe ik een oproep aan alle leden van FFS om op zaterdagmiddag  de dames te steunen in het wedstrijd, uiteraard mag dit ook bij uitwedstrijden, omdat ik van mening ben dat er te weinig toeschouwers zijn.

Dit was het voor nu, tot ziens op de CLUB.