Jorn de Boer

Hallo allemaal,

Mij werd gevraagd om een stukje te schrijven voor de nieuwsbrief van de dames van FFS. Ik voel me vereerd! Dus daar werk ik dan ook graag aan mee. Ik ben Jorn de Boer, 29 jaar, woonachtig in het mooie dorpje Joure en in het dagelijkse leven installatiemonteur. In mijn toch al drukke leven heb ik verschillende hobby’s en 1 daarvan is trainer zijn van de dames.

Het was mei dit jaar dat coach Watze Monsma op een zaterdag bij een wedstrijd naar me toe kwam met het verhaal of ik er ook wat voor voelde om de dames met ingang van het nieuwe seizoen te gaan trainen. Tja, en daar sta je dan naar een wedstrijdje te kijken en dan krijg je die vraag. Ik was weleens als grensrechter mee geweest, maar om nou trainer te worden van de dames, dat was wel een hele directe vraag. Dus ik ben eens gaan nadenken, want ja, ik ben dan zelf wel liefhebber van het spelletje maar als trainer heb ik nog niet zoveel ervaring op het gebied van voetbal. Laat staan om als damestrainer aan de slag te gaan.

Ten eerste ben je wel 2 avonden van huis. Ten tweede moet je voldoende oefenstof hebben en de trainingen voorbereiden zodat je ze die anderhalf uur wel bezighoudt. En ten derde de vraag hoe ik ze bepaalde dingen bijbreng, zodat ze op de wedstrijddag als een collectief gaan presteren. En dat laat je dan eens in je omgaan en na lang wikken en wegen ben ik die uitdaging toch maar aangegaan. En daar heb ik tot op heden werkelijk nog geen spijt van gehad.

Nou doe ik de trainingen op dinsdag samen met Nico en donderdags vaak alleen, maar ik heb dan ook nog weleens hulp van Nick de Glee. Dinsdag bereidt of Nico of ik een training voor en donderdags doe ik dat vaak zelf. Wat wel mooi is in dit verhaal is dat er maar liefst 3 mannen klaarstaan om de dames door de week scherp te krijgen voor een zaterdag en dat ze dan ook nog eens 2 fanatieke coaches hebben die de dames die wedstrijddag willen coachen naar de overwinning! “Wat een weelde!”, zou je zeggen, en dat is ook zo. Alleen de dames moeten zich er wel bewust van zijn dat ze zelf moeten presteren op de training en dat het niet vanzelf naar je toe komt waaien. Natuurlijk, wij proberen ze beter te maken met bepaalde oefenstof. Maar alleen met een tomeloze inzet en een stukje plezier met z’n ALLEN op de training weet IK zeker dat we in dit seizoen met dit team menig tegenstander de baas zullen zijn en dat we het veelal talrijke publiek, dat er de laatste keren is, mooie dingen kunnen laten zien!

Wat mij betreft: een ieder die dit leest, kom ook eens op een zaterdagmiddag langs. Om 13:00 uur trappen de dames af en zij kunnen uw steun wel gebruiken.

Groeten Jorn de Boer