Jan Dijkstra

Ik ben Jan Dijkstra, woon in Oudehaske samen met Lutske, ben 55 jaar en werk als accountmanager/scanner bij Alta Nederland (Veeverbetering).

Door Jo de Boer ben ik bij FFS verzeild geraakt, hij kwam vragen of een van mijn dochters ook bij hun wou voetballen want er werd een meisjes team opgericht. Mijn dochter Trianca is toen begonnen te voetballen

later is Elisabeth er ook bij gekomen. Maar doordat ik er elke week naar toeging om te kijken begon het balletje te rollen en heb ik de meisjes nog getraint. Ook heb ik nog 2 jaar de F jes getraint. Doordat ik de scheidsrechterscursus gedaan heb ben ik begonnen te fluiten in Vegelinsoord maar ik zou niet meer weten door wie ik gevraagd ben.

Het fluiten is erg leuk maar  ik denk dat je de sfeer in het veld als scheids wel mede bepaalt door jou beslissingen.
Daarom probeer ik ook altijd zo onpartijdig mogelijk te zijn. Agressie op het veld vind ik wel meevallen hoewel respect soms wel ver te zoeken is. FFS is vind ik altijd zich keurig gedragen op het veld.
Veel verschil is er niet tussen het mannen en vrouwen voetbal. Mannen gaan misschien wat eerder hard door dan vrouwen hoewel ik de dames FFS weleens te lief vindt.

Ik denk dat de dames FFS met Watze en Serge het getroffen hebben ,die twee doen het elke week ook maar weer.
Verder ga ik altijd met ontzettend veel plezier naar Vegelinsoord om te fluiten en hoop het nog jaren te kunnen en mogen doen.

Jan Dijkstra.