FFS VR1 – Read Swart VR1

Wat is het toch leuk als de tegenpartij wedstrijdverslagen schrijft. Natuurlijk zijn we het er niet helemaal mee eens, maar deze beste man heeft het keurig gedaan. Voor de duidelijkheid; Doelpuntenmakers aan onze zijde waren; Fintsje 2x, Irma 2x en Annet Lieuwes 1x. Voor ons was het een super goede start van de competitie met met vlagen zeer mooi opbouwend spel. Read-Swart is altijd een prima tegenstander en inderdaad.. Zoals deze meneer ook zegt; 5 goals maken wij niet vaak in 90 minuten. Maar we waren terecht en prachtig mooi!
Hier onder het verslag geschreven door Read-Swart.

VEGELINSOORD – Na een winterpauze van een kleine drie maanden begon voor de vrouwen B-categorie het voetbal weer. Read Swart VR1 speelt in de promotiecompetitie van de vierde klasse en treft daarin MSC VR2, Aengwirden VR1, Balk/Sleat VR1, De Blesse VR1 en FFS VR1. De laatste ploeg was de ploeg die Read Swart ontving. De thuisclub won verdiend, al viel de zege wat te hoog uit: 5-2.

door Ronald Jager (trainer Read-Swart)

Read Swart kon naast de al langere tijd niet beschikbaren Gretha Dijkstra en Evelien Geerlig in Vegelinsoord ook niet beschikken over Zamyra van Ginkel. Met precies elf speelsters werd afgereist en dus was de basisopstelling logisch: Annemarie Scheweer tussen de palen en als veldspeelsters Larissa Kuiper, Rikst Koen, Wendy Jongedijk, Maaike Baron, Lysette Stoelwinder, Nynke Dam, Janneke Boltje, Alienke Markies, Miryam van Kesteren en Jelleke Feddema. De laatste speelde voor de winterstop voor Read Swart VR2.

De eerste kans was voor Read Swart, meteen na de aftrap, Markies had geen geluk met de afronding. Na ruim tien minuten viel de treffer aan de andere kant, het niet echt harde schot was keepster Scheweer te machtig: 1-0. Binnen twee minuten na de voorsprong, was het weer gelijk, topschutter Markies haalde de trekker over en zorgde voor de 1-1. Markies moest halverwege de eerste helft geblesseerd het veld verlaten, gelukkig was inmiddels Claudia Visser gearriveerd en warm gelopen, zodat zij de plaats van Markies kon innemen en Read Swart dus met elf speelsters verder kon. FFS kwam ietwat gelukkig op 2-1. Een voorzet vanaf de rechterkant werd een aantal keren in het strafschopgebied tussen speelsters van beide ploegen over gekopt, waarna één van de aanvalsters van FFS uiteindelijk de bal in het doel kopte. Markies’ blessure viel mee en zij kwam voor Larissa Kuiper binnen de lijnen. Een minuut of tien voor rust verraste een schot van grote afstand keepster Scheweer, de bal verdween boven in het doel: 3-1. Van Kesteren had pech dat een knap schot niet naar binnen draaide, waardoor deze het doel miste.

Tweede helft

Na rust – met Kuiper terug in de ploeg voor Maaike Baron – begon Read Swart sterk. Er werd meer aanvallend gespeeld, de eerste kans was echter voor FFS, van dichtbij redde keepster Scheweer uitstekend op een hard schot in de linkerbenedenhoek. Een poging van Markies verdween net over, maar na slordig wegtrappen van de met nummer 23 spelende keepster van FFS kon Markies de aansluitingstreffer (3-2) op het bord zetten. Hierna had Read Swart twee mogelijkheden op de 3-3. Schoten van Markies en Van Kesteren werden door de keepster goed gestopt. De nummer tien van FFS verraste opnieuw Scheweer met een schot van grote afstand: 4-2. Daarmee leek het duel beslist, FFS leek nog enkele keren gevaarlijk te worden, maar de buitenspelval van Read Swart werkte goed. Baron kwam nog een keer voor Larissa Kuiper binnen de lijnen. Toch werd het nog 5-2, door een prima en hard schot met links van de nummer 10 van FFS, volstrekt onhoudbaar voor Scheweer, die even daarvoor prima en katachtig reageerde op een schot van dichtbij.

In de laatste minuten kregen zowel Markies als Van Kesteren nog twee schietkansen, de keepster van FFS stond echter op haar plek en de nummer 13 – laatste vrouw – van de wit-zwarten had haar sterke verdediging goed georganiseerd. De rustig en bekwaam leidende arbiter had geen moeite met het sportieve duel. Read Swart verloor terecht, maar met iets te ruime cijfers van de thuisploeg.