Dames adopteren jeugdteam

Begin van het seizoen hadden we een trainerstekort, bij de dames, maar ook bij de jeugd. De F-jes hadden niemand. Na verschillende vergaderingen waren bijna alle gaten gevuld alleen daar nog niet. Doordat ik afgelopen seizoen het hele seizoen ongeveer geblesseerd geweest ben, was het besef er heel duidelijk dat voetballen wel eens bijna afgelopen kon zijn. Nu wilde ik dat niet en dacht hoe mooi is het dan om de jeugd trainen te geven! Ik heb on Foster Parents kind geappt en gezegd dat nu het behangen en schilderen klaar is, ze het eten op dinsdagavond wel moet blijven verdienen en dat ze me een geschikte kandidaat leek om samen de F-jes te gaan trainen.

Zo gezegd zo gedaan, en wat werden we enthousiast ontvangen door de jongste mannen en dame van FFs “krijgen we trainen van twee lelijke vrouwen!” “nou die kunnen er vast niks van”, waren de bemoedigende woorden van de spelers. Bij het voorstellen hadden ze ook al vrij snel bedacht dat als je de E van Erika veranderde in een O, je ongeveer op Orka uit kwam. Kortom een geweldige binnenkomer.

Toch heb ik absoluut nog geen spijt gehad, vind het echt leuk om met ze bezig te zijn. De resultaten waren goed, met als scoringsmachine Juran, die in de wedstrijd tegen Irnsum maar liefst 9 keer scoorde. Het werd dan ook afwachten hoe het zou gaan als hij naar de E2 zou gaan. Maar de jonge talentjes bleken dat moeiteloos op te pakken en bleven vrolijk door scoren. Mooi hoe je op trainen en in de wedstrijd ziet hoe ze zich ontwikkelen, Dinand die begint te scoren, terwijl Jouke juist liever al die ballen tegenhoud op de goal. Hylke die steeds harder gaat schieten! Ook overspelen gaat al steeds beter. Na de winterstop zal Pieter in de E2 gaan spelen, maar mogen we zijn broertje Tjalling als nieuwe speler bij de F-jes begroeten. Daarbij hebben Pieter en Jochem afgelopen seizoenshelft ook bijna alle wedstrijden al met de E2 meegedaan en zijn daarme ook nog kampioen geworden!

Kortom wij beleven er een hoop plezier aan en ik hoop de F1 ook. Om dit sterrenteam zelf te zien spelen, ze spelen hun thuiswedstrijden op zaterdagochtend om 10u.