Café ‘t Syl – Joure

Café ’t Syl in Joure; al jaren sponsor van FFS dames 1

Al meer dan 100 jaar bestaat het gezelligste café van Joure. Sinds 1909 heeft bruin café ’t Syl al verschillende uitbaters gekend. Vanaf april 2011 zijn Willem en Elske samen de motor achter dit huiselijke café.

Kenmerkend is voor ’t Syl dat het veel verschillende bierspecialiteiten kent, en zelfs een heus ’t Syl-drankje heeft!

De relatie die ’t Syl met FFS heeft, blijkt voor de hand te liggen. Willem is geboren en getogen in Vegelinsoord en hij heeft jaren geleden zelf ook gevoetbald bij FFS.

‘Toen Herman en Margje (de voorgangers van Elske en Willem) na een periode van 11 jaar gestopt zijn, hebben wij ’t Syl overgenomen en daarmee hebben we ook de sponsoring van de dames van FFS overgenomen.

t_syl_eigenaren_klein

Dit seizoen hebben we nieuwe tenues gekregen waar we erg content mee zijn. Wel vragen een groot deel van de dames zich af; “Waarom staat er nou Blomkoal op het shirt?” Het antwoord luidt als volgt; ‘Dat is mijn bijnaam en ik ben er trots op! Ik heb 30 jaar gewerkt in de groente- en fruithandel en daar is mijn bijnaam ontstaan.

’t Syl is behalve op maandag iedere dag geopend. Voor een overzicht van de openingstijden, activiteiten en overige informatie verwijzen we u graag naar de website en Facebook pagina van ’t Syl.

t_syl_klein

Kom allen, naar het ’t gezelligste café in Joure!