Anke gaat op missie naar Mali

Zoals de meesten inmiddels al weten, vertrek ik eind april op uitzending voor 3 tot 4 maand naar Mali. (dit ligt in donker Afrika).
Daar gaat Nederland een nieuwe missie beginnen voor de VN. Voor dat dit allemaal gaat beginnen,  moet er een nieuw kamp gebouwd worden, waar de Nederlandse militairen kunnen werken en wonen. Aangezien ik bij de gamma van de landmacht werk, ben ik samen met een aantal collega’s, verantwoordelijk voor het opsturen van de bouwmaterialen en straks in Mali voor het ontvangen en door verstrekken aan onze bouwvakkers. 
Daarnaast zijn we nu begonnen met een opwerk traject om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op het verblijf daar. Dit traject bestaat uit diverse opleidingen over Mali, de bevolking,  verschillende groeperingen,  weersomstandigheden etc. Maar daarnaast ook de militaire trainingen. We gaan tenslotte als militair die kant op.
 
Kortom, dit was en wordt een ontzettend druk jaar.
Tot mijn vertrek zal ik er op zaterdag bij zijn.  Zoals het nu staat, zal 19 april mijn laatste wedstrijd zijn. En als het goed is zal ik ergens half augustus terug gekomen, dus mooi op tijd voor het nieuwe seizoen. 
 
Ik vind het heel erg jammer en vervelend om zo midden in het voetbal seizoen weg te moeten,  maar heb wel vreselijk veel zin in deze uitzending. Dit is waarom ik dit vak gekozen heb.