Supporter van de Maand

Nou daar zit je dan op een regenachtige donderdag middag een stukje te schijven voor de nieuwsbrief omdat je bent uit geroepen tot supporter van de maand!

Mijn affiniteit met stobbegat begon al in mijn kinderjaren toen ik  met heit en mem in de Tijnje woonde, nou vraag je natuurlijk af hoe dat zo? Nou mijn vader is geboren in stobbegat en dan aan de keukentafel als hij uit zijn werk kwam vertelde hij weleens verhalen over de tijd dat hij nog in stobbegat woonde, we hebben het nu over een periode van tussen de 50 en 60 jaar geleden!

Na mijn jeugdjaren waarin ik overigens ook heb gevoetbald bij de E tjes van de Tijnje , en natuurlijk zoals bij zo velen bij heit en mem in de tuin samen met mijn 2 broers. Ben ik op 23 jarige leeftijd naar Joure verhuist, een beslissing waarop ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb!

Op een gegeven moment toen ik hier een jaartje woonde stond Joure op zijn kop door het wk voetbal en ook ik moest hier natuurlijk aan mee doen ik kende nog niet zo heel veel mensen, maar ben ook niet echt een thuiszitter zoals velen ondertussen wel weten! Dus ik op pad het was op zaterdag volgens mij alle kroegen waren open, en ik ben toen naar cafe t syl gegaan, vertrouwde omgeving dus dat moest het wezen, na de wedstrijd ben ik het hert binnen gelopen, nog nooit eerder geweest maar met al een paar biertjes op, was het een beetje makkelijker! Ik was daar omdat ik Jurjen de groeten moest doen van iemand uit de Tijnje, dat te hebben gedaan zei Jurjen we drinken nog even 1 ik vond dat natuurlijk best, daar zaten aan het beruchte rondje een stel mannen {die er nu nog regelmatig zitten aan dat zelfde rondje}  ik ging een kruk verder zitten tot 1 zei wie ben jij, kom erbij zitten, na dat te hebben gedaan werd het nog een hele gezellige avond!

Na die avond kom ik regelmatig in het Hert, {waar het altijd gezellig is} tot ik op een keer Anna Miedema daar trof, het klikte meteen, je raakt dan aan de praat over van alles en nog wat zoals dat wel vaker in het cafe gaat en dan kom je erachter dat ze voetbalt, mooier kan het toch niet dacht ik zo, na een x aantal ontmoetingen wat biertjes enz.enz. verder zei ze dat ik maar eens moest komen kijken in stobbegat bij het voetbal, nou dat liet ik me geen 2 keer zeggen! Dus nu zijn we een jaar verder en ben ik bijna alle thuis wedstrijden aanwezig meestal samen met Sander en Hedzer, en don ha wie een wille, langs de zijlijn!

Toen heit hoorde dat ik weleens in stobbegat bij het voetbal kwam, had hij maar 1 wens een sjaal van ffs, dus die heb ik hem op zijn verjaardag gegeven, hij is er zo blij mee dat hij hem in de winter nog elke dag draagt als hij op zijn fiets naar het werk gaat.

Dan tot besluit nog even dat ik heb besloten om na de zomerstop  met de dames mee ga trainen, omdat ik voetbal geweldig vind en natuurlijk omdat het een leuke gezellige ploeg dames is!

 

Tot in stobbegat bij het voetbalveld!

Groetjes Hendrikje van der Meulen.