Come Back Hermien

Hallo,

Aan mijn de eer om de volgende speelster van de maand of ´pechvogel van het jaar’ te zijn.
Ik ben Hermien Jaarsma 25 jaar en woonachtig in Joure. 1,5 jaar geleden ben ik afgestudeerd als social worker. Al snel kon ik een baan krijgen als pedagogisch medewerker bij Tjallingahiem. Ik werk op een behandelgroep met jongeren in de leeftijd van 9 t/m 18 jaar die te maken krijgen met opvoed- en opgroei problemen.
Ik speel al een aantal jaren bij FFS. Als meisje van ongeveer 8 jaar oud ben ik begonnen bij de jongens. Al vrij snel vond ik het niet leuk om als enige meisje te voetballen. Ben toen gestopt met voetballen. Een jaar later werd ik weer gevraagd of ik wilde voetballen in een meisjes team bij FFS. Hier hoefde ik niet over na te denken. We zijn begonnen met meisjes 7-tal en een aantal jaar later zijn we met de meisjes een elftal begonnen, op het grote veld voetballen. Dit hebben we een paar jaar gedaan. Door weinig animo voor het meisjes voetbal werd dit na een aantal jaar opgeheven. Samen met Elisabeth mochten we bij de dames voetballen. Ik heb er ook nooit over nagedacht om bij andere club te voetballen als FFS. Dit vanwege de gezellig binnen de club maar ook in het team. Op het veld speel ik al jaren als rechts back, wat ik met plezier doe. Het laatste jaar toen ik mee voetbalde schoof ik ook wel eens door naar de half positie, wat voor mijn zeker een uitdaging is.
Sinds februari vorig jaar loop ik met een knie blessure die naar mijn inziens niet snel genoeg wil herstellen. Ik had gehoopt na de zomerstop weer volledig mee te draaien met dames. Helaas volgende in dezelfde knie een slijmbeurs ontsteking die lang bleef aanhouden. Gelukkig herstelt de knie goed, kan ik bijna met zekerheid zeggen dat ik na de winterstop het team weer wil gaan versterken.
Ik hoop jullie snel te zien langs de lijn bij dames FFS!
Groet, Hermien