Nieuwkomer Inez trapt af!

Hallo,

Allereerst wil ik de dames bedanken die mij de eer hebben gegeven het een stukje te mogen schrijven in de eerste nieuwsbrief editie als ‘speelster van de maand’. Helemaal om dat dit mijn eerste seizoen is bij FFS dames 1.
Ik zal mij voorstellen. Mijn naam is Inez Nijholt, ik ben 22 jaar en woon in Joure. Op het moment zit ik in het laatste jaar van de opleiding bedrijfsadministratie.
Ongeveer 10 jaar geleden ben ik begonnen met voetballen bij Sc Joure. Er kwam een meisjes team en ik heb me hierbij aangesloten. Na een seizoen in de jongenscompetitie gespeeld te hebben zijn we het seizoen daarop in de meisjes competitie gelijk kampioen geworden. Vanaf dat moment werd ons team het dames 2 elftal bij Joure. Later doorgeschoven naar dames 1, waar speelsters in speelden die toen al naar FFS zijn overgestapt.

Bij SC Joure zijn we met ons team in het seizoen 2008-2009 ongeslagen kampioen geworden en gepromoveerd naar de 4e klas. Helaas ging het daarna bergafwaarts met het team. De degradatie was dan ook sfeerbepalend. Voor mij werd het voetballen daardoor ook steeds minder leuk. Ik moest en zou blijven voetballen, voor mij was een andere club in mijn ogen ook geen keuze, Sc Joure of niets. Uiteindelijk toch de keuze gemaakt om te stoppen, hoe jammer ik het eigenlijk nog steeds vind.

Aangezien stoppen dus echt geen optie was, ben ik toch om me heen gaan kijken naar een andere club in de buurt. Al snel kwam ik bij FFS uit. Samen met Annet Lieuwes (ook een nieuwkomer!) hebben we aan een training meegedaan. Dit is boven verwachting erg goed uitgepakt. De manier van trainen was ik niet gewend, maar voldeed me prima. Vol aan de bak! Ook trof ik daar oude bekenden van SC Joure en mijn oude schooljuf Rixt Minnema! Allemaal voordelen die de keuze van definitief overschrijven makkelijker hebben gemaakt.

Na de zomer wekelijks doorgetraind te hebben, gingen we al op 1 augustus los. Ik ben niet gewend om met een goede conditie aan het seizoen te beginnen, maar dat is me zeker goed bevallen. Al in de tweede wedstrijd maakten we helaas kennis met een ernstige enkelblessure van onze andere nieuwkomer Petra. Zij is minimaal tot de winsterstop uitgeschakeld. Uiteindelijk heb ik deze positie overgenomen en dit voldoet me prima. Na even wennen, is het nu al aardig ‘mijn’ plek aan het worden.

Verder hoop ik bij FFS nog veel bij te leren als speelster, voor het team hoop ik veel werk te kunnen verrichten en samen met de dames dit jaar misschien wel bij de top 3 te eindigen.

Na al een aantal feestjes en uitjes ken ik iedereen nu ook al redelijk en voel ik mij helemaal op mijn plek binnen het team. Met een super warm welkom, een niveau hoger en super goede sfeer ben ik blij dat ik de keuze heb gemaakt. Ook de mooie sponsorkleding en tassen is een erg leuke bijkomstigheid.
Ik hoop dat jullie mij na dit verhaal een beetje hebben leren kennen en tot gauw in Vegelinsoord.

Inez Nijholt