Meer dan 250 jaar voetbalervaring op 1 foto!

Een groep ‘âld FFS dames’ ziet elkaar nog regelmatig. Toen tijdens de bruiloft van Hilde Mesken-Hoks de vraag kwam of ze nog een keer een wedstrijd wilden spelen tegen oud-WZS werd hier direct enthousiast op gereageerd.

Maar, fanatiek als ze zijn, geen wedstrijd zonder trainingen. Daarom zijn ze 11 augustus gestart met de eerste training. Afstand is hierbij geen probleem. De speelsters wonen nu bijvoorbeeld in Groningen, Dronryp, Haulerwijk, Leeuwarden en balk.

Na wat piepend en krakend op gang gekomen te zijn bleek het voetballend vermogen nog ruimschoots aanwezig.

De wedstrijd wordt vrijdagavond 19 september gespeeld op het terrein van SWZ in Sneek. Iedereen is van harte welkom om de dames aan te moedigen! De wedstrijd wordt gespeeld om ‘de sigaar’. Als je wilt weten  wat dit betekent, vraag hier dan die vrijdagavond zeker naar.

Op de eerste training was al meer dan 250 jaar voetbalervaring bij elkaar. Zie op de foto de oudgedienden Rixt Minnema, Helena Zeinstra – de Vries, Linda van der Plaats, Mirjam de Vries, Watze Monsma (âld-trainer), Anita Witte, Hilde Mesken-Hoks, Kim de Jong, Laura van het Meer, Alberta van der Weg, Samantha van der Woude en Aline Hoeksma.

Nog niet aanwezig waren Hester Minnema, Marja Haringsma-Lootsma, Nynke Bremer-Hiemstra, Nienke Rientjes, Jannie Breeuwsma, Carol Wisman en Yvonne Mienstra-Noppert.

ald dames