Laura, onze redder in nood

Ik ben Laura Hoomans, 37 jaar, getrouwd met Geert Jan Haringsma en wij zijn de trotse ouders van Milan (9 jaar) en Kyron (6 jaar) en woonachtig in Joure. Momenteel werk ik 3 dagen in de week op de financiële administratie bij Clafis Ingenieus in Heerenveen.

31 jaar geleden ben ik begonnen met voetballen bij de F-jes van SC Joure, ik was het 2e meisje dat bij de voetbalclub kwam, dus was ik genoodzaakt om bij de jongens te spelen. Dit vond ik na 3 jaar niet meer leuk en ben dan ook gestopt. Na wat jaren atletiek en volleybal werd ik op mijn 16e gevraagd om bij de dames van SC Joure te komen spelen en dit leek mij wel wat. Ik heb 17 jaar met plezier bij SC Joure gevoetbald maar ook de jaarlijkse weekendjes weg naar o.a. Terschelling en Preston Palace hoorden er bij. Mijn positie in het veld was toen al spits, nu nog steeds, maar bij blessures of uit nood werd ik ook wel op de laatste dame ingezet. Na een paar jaar zijn we kampioen geworden in de 4e klasse, dus gepromoveerd naar de 3e klasse, en t/m het laatste jaar zijn we hier in gebleven. Door te weinig dames en weinig promotie voor damesvoetbal vanuit de club zijn we 5 jaar geleden met 7 dames overgestapt naar FFS. Samen met (voetbal)vriendin Margje Groenendal als oudjes nog een aantal jaar te voetballen. Helaas door ziekte bij mij en operatie bij Margje hebben we hier niet echt meer van kunnen genieten. Intussen zit ik sinds 2 jaar in het zaalteam van FFS en in mijn 2e jaar op de ‘reservebank’ bij FFS veldvoetbal. Buiten het veld ben ik ook vaak van de partij op feestjes en uitjes die door de feestcommissie worden georganiseerd. Ik geniet nog volop van het spelletje en hoop nog een paar jaar mee te kunnen draaien in het veld en daarbuiten.

CARPE DIEM, Laura.