Het gaat goed met de jeugd van FFS!

Afgelopen seizoen heeft de jeugdafdeling van F.F.S. een mooie groei laten zien. Mede door ondersteuning van de technische staf en de ouders zijn veel jeugdspelers enthousiast geworden om bij F.F.S. te komen spelen.

Momenteel speelt F.F.S. met drie jeugdteams, twee E-teams en een F-team. Waarbij nog meerdere jonge leden te trappelen staan om ook aan de bak te mogen. Nog een paar jeugdleden erbij en een vierde jeugdteam behoort zelfs tot de mogelijkheden!

De insteek is, om continuïteit te bieden, zaken ook goed te regelen. Daarom is het ook mooi dat dames uit het eerste damesteam (Erika van den Brink en Irma Karsten) en heren uit het eerste herenteam (Sjors Jellema en Nico Pijlman) beschikbaar zijn als trainers. Dat er goede kaderleden (Remko de Jong, Christel Rump, Erika van den Brink, Henk Jansen en Rinke van Keimpema) zich met de teams bemoeien. En dat er altijd enthousiast publiek bij de wedstrijden aanwezig is.

Om deze positieve flow vast te houden is er kortgeleden met de ouders vanuit alle teams een bespreking geweest. Wat gaat op dit moment goed? Wat kan beter? Welke wensen hebben jullie voor komend seizoen? Dat zijn de vragen die aan de aanwezige ouders gesteld zijn. Hier zijn zinvolle zaken uit naar voren gekomen. In zijn algemeenheid, de ouders zijn enthousiast over de manier waarop F.F.S. aandacht geeft aan de jeugd. Op de manier waarop trainingen geregeld zijn en gegeven worden. Ook de organisatie rondom de wedstrijden loopt goed. Voor volgend seizoen wordt gestart met een D-zevental. Verder lijkt het erop dat er met een E-zevental en een F-zevental gestart wordt.

Er wordt in augustus een open inloopdag voor potentiele spelers en speelsters georganiseerd. Hierbij wordt niet alleen geworven in Vegelinsoord maar ook in bijvoorbeeld Terkaple, Akmaryp en Terherne. Doelstelling in om genoeg spelers bij elkaar te krijgen voor een vierde team.

Verder worden de trainingsmaterialen voor de jeugd verder geoptimaliseerd en neemt de jeugd deel aan de Super Sunday. Kortom, F.F.S. jeugd, onze toekomst, is volop op de goede manier in beweging!